Uitgaan in New York


Eten & Drinken New York
Double click to edit
Hotels New York
Nieuws New York
New York forum
Vliegtickets New York
Eten en Drinken

New York is niet alleen de stad die nooit slaapt, maar ook de stad die nooit ophoudt met eten. Dit valt gemakkelijk te verklaren: of het een hamburger, een blintz, een dim sum of goelas, er is geen stad die het in zulke hoeveelheden en varieteiten en op zoveel plaatsen aanbied, 24 uur per dag tegen betaalbare prijzen. Stalletjes, Hoe drukker de staat, hoe meer sallertjes er zullen zijn. De meeste stalletjes op staart verkopen hot-dogs. allemaal voor ongeveer $1,50 in hart van Manhattan.'s Morgens zijn de stalletjes afgeladen met broodjes, bargels en dergelijk meeneem ontbijt. Naast de stalletjes zijn de deli's verspeid door de hele stad, waar rijkgevulde sandwiches worden aangeboden.
Tussen de middag in een coffeeshop kunt u ook een lunch nuttigen, al wisselt de kwaliteit. Soms kunt u rond lunchtijd 11.00 tot 14.00 uur nog het ontbijtmenu bestellen.

Italiaanse restaurants

In de hele stad vindt u betrouwbare italiaanse restaurants
met uitstekend eten voor een redelijke prijs, maar als een New Yorker iets speciaals wil, gaat hij meestal naar Little Italy.

Chinees eten

De restaurants in Chinatown, grenzend aan Little Italy, zijn
ongeevanaard qua prijs-kwaliteitverhouding. Omdat ze hun klandizie vooral betrekken van de Chinse gemeenschap, kunnen de eethuizen in Chinatown hun hoge kwaliteit hand-haven. Hoewel het soms lichtelijk intiterende gelegenheden zijn, vol met buurbewoners die in het Kantonees druk met elkaar praten, mag eigelijk niemand New York verlaten zonder in een van de restaurants in Chinatown te zijn geweest.

Koreaans en Indiaans

Het koreaanse eten heeft zich ook een vaste plaats verworven in New York, al komen maar weinig mensen buiten de stad zomaar in de koreaanse wijk. Hier een paar blokken verwijderd van het Empire State Building bij Fifth Avenue in West 30th tot 40th Street bevindt zich een aantal Koreaanse restaurants die 24uur per dag geopend zijn.

Spaan en Grieks

Spaanse restaurants vind je overal in de stad, in Chelsa en Greenwich Village vind u een paar bekende. Buiten de griekse wijk Astoria in Queens is het moeilijk om in New York een grieks restaurant te vinden, al kun je in coffeeshops vaak griekse gerechten als moussaka bestellen.

Cafes en bier

de cafes zijn open van 12.00 uur tot de kleine uurtjes 4.00 uur. ze zijn er in alle soorten van knusse buurtkroegen tot gelegenheden die uitsluitend bestemd zijn voor leden. In de meeste cafes wordt u aan tafel bedient, maar u kunt altijd naar de bar lopen en daar iets bestellen.


Home