Double click to edit
Little Italy

of klein Italië is een buurt in het zuiden van Manhattan in New York City, eens bekend om haar vele Italiaanse immigranten. Nu zijn er nog veel Italiaanse restaurants en winkels.

In het verleden strekte Little Italy zich uit tot Bayard Street in het zuiden, Bleecker Street in het noorden, Lafayette Street in het westen en de Bowery in het oosten. Toen in het midden van de twintigste eeuw Italiaanse Amerikanen Manhattan verruilden voor andere stadsdelen, buurten en buitenwijken slonk de buurt. Grote delen van Little Italy werden opgeslokt door China Town toen immigranten uit China en andere Oost-Aziatische landen zich in de buurt vestigden. De noordkant van Little Italy bij Houston Street verloor zijn Italiaanse karakter. Deze buurt staat nu bekend als NoLIta, een afkorting van North of Little Italy. Vandaag is alleen nog het stuk van Mulberry Street tussen Broome en Canal Streets herkenbaar als Little Italy. Hier zitten veel Italiaanse restaurants die gewild zijn bij toeristen.

Het Feest van San Gennaro is een grote braderie op Mulberry Street, tussen Houston Street en Canal Street die elke september 11 dagen duurt.

Andere Italiaans-Amerikaanse buurten in New York City zijn Little Italy in de Bronx (op Arthur Avenue, in het Fordhamdeel van The Bronx); Bensonhurst, Brooklyn; Howard Beach, Queens en het hele stadsdeel Staten Island, waar 44,5% van de bewoners van Italiaanse afkomst is


Home
Adres:
New York City, New York 10013, Verenigde Staten

Website links:
Little Italy
Bezienswaardigheden