Double click to edit
Trump Tower

is een wolkenkrabber gelegen in Midtown Manhattan op de hoek van de beroemde Fifth Avenue en 56th Street. Het door Der Scutt ontworpen gebouw telt 58 verdiepingen en heeft een hoogte van 202,5 meter. De Trump Tower bestaat uit een atrium met een winkelcentrum dat zes verdiepingen beslaat, uit een daarboven gelegen kantoorgedeelte en uit een zeer exclusief appartementencomplex, waar onder andere Jay Z, Beyoncé Knowles, Bruce Willis en eigenaar Donald Trump wonen.

Het skelet van het gebouw bestaat volledig uit gewapend beton, waaromheen zich een volledig glazen gevel bevindt. Het skelet van beton wordt bovenaan de toren met zijn kern verbonden met behulp van een vakwerk om zo beter tegen stormen en aardbevingen bestand te zijn. De glazen gevel is van donker reflecterend glas. De Trump Tower heeft een nagenoeg vierkant grondplan met een inkeping in het noordoosten. Naarmate de hoogte van het gebouw stijgt neemt het aantal inkepingen toe. Deze inkepingen zorgen voor een breder uitzicht vanuit de toren. De onderste verdiepingen hebben terrassen, waarop bomen zijn geplant.

De verdiepingen boven het atrium tot verdieping 30 (in werkelijkheid de 20e verdieping) worden door kantoren in beslag genomen] De kantoren zijn te betreden via liften, die zich in het atrium bevinden. In de Trump Tower bevinden zich onder andere het hoofdkantoor van The Trump Organization, dat 27 500 m² in beslag neemt en waar op de 26e verdieping zich het kantoor van Donald Trump zelf bevindt, een kantoor van Qatar Airways op de 22e verdieping, een kantoor van CONCACAF op de 17e verdieping en een kantoor van "Glacé Entertainment Public Relations". Eerder had ook Calvin Klein een twee etages tellend kantoor in de toren

De verdiepingen 30 tot en met 68 worden in beslag genomen door in totaal 263 appartementen. Die verdiepingen heten wel 30 tot 68, maar zijn in werkelijkheid 20 tot 58. De appartementen hebben een eigen ingang aan 56th Street en hebben in tegenstelling tot de rest van het gebouw het adres 721 Fifth Avenue; de rest van het gebouw heeft namelijk 725 Fifth Avenue als adres. Het triplex penthouse is eigendom van Donald Trump. Bij de opening verschilden de prijzen van een appartement van vijf miljoen dollar voor een appartement met één slaapkamer en $11 miljoen voor een triplex appartement bestaande uit drie verdiepingen.

Op de verdiepingen 30 tot en met 44 herbergt elke verdieping acht appartementen en op de verdiepingen 45 tot en met 63 zijn dit er zeven. Er bevinden zich in het complex ook een aantal duplex en triplex appartementen.


Home
Adres:
725 5th Avenue, New York, NY 10022, Verenigde Staten

Website links:
Trump Tower
Bezienswaardigheden